Glädjande besked från Folkhälsomyndigheten
Anders Wallensten, biträdande epidemolog, rekommenderar att inte stänga träningsanläggningar. ”Folkhälsomyndigheten ser inte ett problem med att fortsätta träna. Det finns undantag om man är sjuk och blir man sjuk under träningen ska man gå hem direkt. I övrigt är det bara att hålla igång!”

Hos oss på Hälsopunkten Yoga rullar schemat på som vanligt och vi fortsätter att hålla oss uppdaterade och följer Hälsomyndighetens råd och rekommendationer.

Jag vet att ni alla har all information och alla rekommendationer ni behöver gällande coronaviruset, men jag vill påminna er om att stödja och stärka immunförsvaret. Det kan göras på många olika sätt t ex. genom att bara vara, landa i nuet, andas lugna djupa andetag, le, skratta och sjunga. Ta en promenad i naturen, få tillräckligt med sömn, ät mycket frukt, bär och grönt, undvik socker och skräpmat (det hämmar immunförsvaret). Fyll på med vitaminer och mineraler. Oro, rädsla och stress stärker inte immunförsvaret.

Ta hand om dig!

Att ge dig själv en stund på yogamattan är ett fint sätt att skingra oro och stärka immunförsvaret. Rulla ut mattan hemma eller här hos oss, ge dig själv tid att andas och bara vara i stunden.

När du kommer till oss får du gärna använd egen yogamatta och filt. Om du lånar matta ska den rengöras efter klassen och filten läggs i tvättkorgen. Om du använder ullmatta finns det handdukar i yogasalen som du kan lägga under ditt huvud när du ligger ner på mattan – och sedan lägga i tvättkorgen när du går.
Var rädd om varandra!

Slutligen ta hand om dig, ge dig tid att andas och stanna upp och njut av det som är i stunden!