Behandlingar

Zonterapi

Beröringen är avslappnande och lugnande. Stress släpper och kroppen har lättare att återhämta sig.

Zonterapi bygger på ett samband mellan olika zoner på fötterna och olika delar av kroppen. Genom att trycka och massera dessa punkter framkallas positiva hälsoeffekter. Varje människa är unik och därför blir behandlingen individuellt anpassad. Behandlingen kan användas av människor i alla åldrar som vill bevara sin hälsa och höja sin livskvalitet.

Zonterapi är lämplig vid tex.

* Allergiska besvär och eksem
* Barnlöshet
* Cirkulationsproblem
* Huvudvärk och migrän
* Klimakterie- och övergångsbesvär
* Luftvägsbesvär
* Matsmältnings- och gallbesvär
* Muskel- och skelettsmärtor
* Oregelbunden och smärtsam menstruation
* Oro och stress
* Sömnlöshet
* Urinvägsproblem
* Öron- och bihåleinflammation

Zonterapi får ej enligt nuvarande lag ges vid eller till:

* Barn under 8 år
* Cancer
* Diabetes
* Veneriska sjukdomar

Massage

Skön och avslappnande massage för trötta och onda muskler.

Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage motverkar trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Du känner dig lugnare, mjukare och rörligare. Massagen ökar blod- och lymfcirkulationen. Dessutom blir musklerna mer smidiga och elastiska. Massage frisätter oxytocin ”lugn och ro hormonet”, och minskar halten av stress hormoner.

Tui Na (kinesisk massage)

Denna helkroppsmassage hör till TCM (den Traditionella Kinesiska medicinen). Den går djupare än muskler och skelett och påverkar även organen, deras funktion och hela energisystemet på ett positivt sätt. Den löser blockeringar längs meridianerna och får energi och blod att flöda fritt i kroppen, vilket förebygger sjukdomar. Den slappnar även av senor och muskler, förbättrar blodcirkulationen, minskar svullnader och lindrar smärta och muskelkramper.

 

Hot Stone Massage

En topp till tå behandling. Energigivande massage med varma lavastenar kombinerat med akupressur och aromaterapi. Rengöring, massage och akupressur i ansiktet ingår. Den löser upp muskelspänningar, ökar syresättningen av vävnaderna, ökar ämnesomsättningen, stimulerar och förbättrar blod- och lymfcirkulationen, förbättrar hudens tonus och avlägsnar slaggämnen. En upplevelse för kropp och själ som ger inre harmoni, vital styrka och energi vilket återspeglas i hud och utstrålning.

 

Otosanterapi (Öronljusbehandling)

Sedan urminnes tider har behandling med öronkoner använts i många civilisationer och kulturer över hela världen, bl. a hos Hopiindianerna i USA. Metoden kan med fördel användas vid besvär som vaxproppar, mellanöreninflammation (akut eller kronisk), bihåleinflammation, öronsus, eksem i örongången och tryckutjämnings problem. Regelbunden användning håller öronvaxet mjukt och förebygger bildandet av vaxproppar. Otosan Öronljus är en registrerad medicinteknisk produkt.

 

Öronakupunktur

Öronakupunktur är en enkel form av akupunktur som kan användas till mycket, bl.a. olika former av smärta, funktionsstörningar, avvänjning vid beroende, oro, ångest och sömnstörningar. Hela kroppen är representerad i örat. Man kan påverka smärta och funktion i en kroppsdel, genom att behandla motsvarade punkt i örat. Detta är en behandling som är bra som komplement till andra behandlingsformer.

 

Kinesisk Ansiktsmassage

Genom beröring av specifika punkter i kombination med sköna, mjuka strykningar, uppnås en behaglig och välgörande avslappning, som lättar på spänningar, ökar blodcirkulationen i huden och transporterar bort lymfvätska.

 

Hårmineralanalys

Hårmineralanalys även kallad håranalys, är ett verktyg för att mäta mineralstatus och andra viktiga näringsämnen, vissa toxiska ämnen, förhållandet mellan vissa näringsämnen samt klarlägga metabolisk typ.
Man kan på ett unikt sätt förstå kroppens inre miljö under en längre tidsperiod. Analysen visar hur effektivt kroppen hanterar de olika näringsämnena och kan även avslöja eventuella problem innan kliniska symtom uppträder och ger därför en god grund för att förebygga ohälsa.

Vitaminer, mineraler, aminosyror och enzymer är livsviktiga komponenter för kroppens uppbyggnad och funktion. Alla biokemiska processer i kroppen kräver näringsämnen. Samspelet och den inbördes relationen mellan dessa näringsmässiga byggstenar har visat sig ha stor betydelse för hälsan. När det här samspelet rubbas riskerar vi att bli sjuka.
Alla människor är olika och har olika näringsmässiga behov. Du och jag är olika och har en biokemisk individualitet som kräver anpassade halter näringsämnen för att vi ska vara i balans, må bra och hålla oss friska.
Dessutom utsätts den moderna människan dagligen för gifter – vi får i oss miljögifter, kemikalier, konserveringsmedel och medicinrester från luften vi andas, vattnet vi dricker och maten vi äter. Kroppen behöver rätt mängd näring för att dels skyddas mot toxiska ämnen, dels kunna eliminera gifterna och föra dem ut ur kroppen.

Våra hormonella körtlar, de endokrina organen, och dess balans och funktion är beroende av rätt mängd näringsämnen för att fungera som de ska. Kroppens hormoner och finkänsliga ämnesomsättning påverkar i hög grad hur vi mår och om vi kan hålla oss friska. Ett hårprov visar medelvärdet för de senaste 2-3 månaderna jämfört med blodprov som visar vad som finns i blodet vid tidpunkten för provtagningen och urinprov som visar vad som utsöndras via urinen vid provtillfället, inte vad som absorberas i kroppen.

Hur går det till:
Hårprovet klipps från nackloben, ca. 150mg, endast 2-3 cm av det hår som är närmast hårbotten används. OBS! Permanentat färgat eller blekt hår går inte att använda. Låt håret växa ca. 6-8 veckor. Använd inte heller medicinska schampon innan provtagningstillfället. Provet skickas till Trace Elements Inc och där i labbet analyseras provet. Trace Elements, Inc. har genomfört och tolkat mer än 1,5 miljoner hårmineralanalyser. De finns representerade i mer än 46 länder och är idag världsledande inom detta område. De har skapat ett unikt system för att analysera testerna och resultaten, detta presenteras i en personlig analysrapport som i detalj visar de faktiska resultaten. Du får insiktsfulla och individanpassade slutsatser, råd och vägledning gällande kosthållning och skräddarsytt kosttillskottsprogram.

Efter 3-4 veckor är analysen klar och vi går igenom resultatet tillsammans.

 

 

Access Bars

Bars är en avslappnande behandling som sätter igång energiflödet i kroppen. 32 punkter på huvudet behandlas, det hjälper oss att slappna av och bara ta emot. När punkterna berörs släpps energirelaterade och fysiska spänningar. Det hjälper oss att rensa och släppa de mönster och negativa tankar som hindrar oss att välja det som verkligen berikar vårt liv. Du får tillgång till mer av dig och ditt liv.

Många upplever att tankebruset tystnar, sömnen blir djupare, relationer förbättras och välmående ökar. Används även vid stress och kroniskvärk.

”All of Life comes to us with Ease and Joy and Glory!”

(”Hela liver kommer till oss med lätthet, glädje och härlighet!”)